ala KEBAP
Składniki
· 1/2 kapusty pekińskiej
· 5- 10 dkg papryki konserwowej
· 2 pomidory
· 6 ogorków konserwowych
· 1/2 puszki kukurydzy
· 2 piersi z kurczaka
· 15 dkg sera żółtego
· 2 sosy Vinegret Knorr
· oliwa z oliwek
· vegeta
· słodka papryka
· pieprz
Piersi z kurczaka kroimy w kostke średniej wielkości. Przyprawiamy vegetą, pieprzem i slodka papryką do smaku. Zalewamy 2 łyżkami oliwy. odkładamy do lodowki na 2 godziny.Piersi należy usmażyć na patelni
na złoty kolor. Po wyjęci z tluszczu zalecam rozlożyć na papierowych ręcznikach w celu odsączenia tluszczu.Wszystkie warzywa
kroimy wg uznania ( ja kroję w kostke ). Ser ścieramy natarce.Rozkładamy do malych miseczek w następującej kolejności:
· kapusta pekińska
· papryka
· ogórek
· kukurydza
· pomidor
· kurczak
· ser
Sosy sporządzamy wg przepisu na opakowaniu i polewamy naszą sałatkę
glajszmit