ala KEBAB.docx

(13 KB) Pobierz

ala KEBAP

 

Składniki

·         1/2 kapusty pekińskiej

·         5- 10 dkg papryki konserwowej

·         2 pomidory

·         6 ogorków konserwowych

·         1/2 puszki kukurydzy

·         2 piersi z kurczaka

·         15 dkg sera żółtego

·         2 sosy Vinegret Knorr

·         oliwa z oliwek

·         vegeta

·         słodka papryka

·         pieprz

Piersi z kurczaka kroimy w kostke średniej wielkości. Przyprawiamy vegetą, pieprzem i slodka papryką do smaku. Zalewamy 2 łyżkami oliwy. odkładamy do lodowki na 2 godziny.

Piersi należy usmażyć na patelni

na złoty kolor. Po wyjęci z tluszczu zalecam rozlożyć na papierowych ręcznikach w celu odsączenia tluszczu.

Wszystkie warzywa

kroimy wg uznania ( ja kroję w kostke ). Ser ścieramy natarce.

Rozkładamy do malych miseczek w następującej kolejności:

·         kapusta pekińska

·         papryka

·         ogórek

·         kukurydza

·         pomidor

·         kurczak

·         ser

Sosy sporządzamy wg przepisu na opakowaniu i polewamy naszą sałatkę

Zgłoś jeśli naruszono regulamin