Wątróbka w jarzynach.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
66448861 UNPDF
Wątróbka w jarzynkach
Składniki
50 dag wątróbki wieprzowej, pół opakowania mieszanki
mrożonych warzyw (najlepiej marchew z groszkiem), 3 cebule, 4
łyżki keczupu lub 2 koncentratu pomidorowego, łyżka vegety, olej
do smażenia, mąka do oprószenia wątróbki, pieprz
Sposób przyrządzania
Cebulę pokroić w talarki i obsmażyć na małej ilości oleju na złoto. Dodać mrożone
warzywa i razem dusić przez parę minut pod przykryciem. Podlać filiżanką wody, dodać
przyprawy, keczup, wymieszać i dalej dusić na małym ogniu. W tym czasie pokroić
wątróbkę na małe kawałeczki, oprószyć przyprawami, obtoczyć w mące, obsmażyć i
włożyć do jarzyn. Dusić razem jeszcze kilka minut. Podawać z ziemniakami z wody lub
ryżem. (100 g - 95 kcal).
Plik z chomika:
wieslaw7105
Inne pliki z tego folderu:
Żółta sałata z pędami bambusa.pdf
(32 KB)
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Świąteczny tort z Linzu.pdf
(35 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Łazanki.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
- NOWOŚCI FILMOWE 2014 ! ZACHOMIKUJ(1)
- 𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌𝐘 𝐏𝐂 𝟐𝟎𝟏𝟖
!!! FILM POLSKI
# POEZJA MIŁOŚCI #
_Portable_2015
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin