Kugel Ziemniaki utrze� jak na placki ziemniaczane (ilo�� zale�na od brytfanki w jakiej pieczemy, ma by� tak do po�owy wysoko�ci) Doprawi� do smaku sol� i pieprzem wbi� jajko, doda� pokrojon� w kostk� kie�base, boczu� i co kto chce jeszcze Brytfank� wy�o�y� boczkiem albo s�onink� (plasterkami) na to wla� mase ziemniaczan� a na to jeszcze pouk�ada� kawalki smalcu i plasterki boczusia gdzie niegdzie. Piec w temp.150-170 stopni ok 1.5 h a� wierzch b�dzie br�zowy pami�ta� �eby masy by�o do po�owy wysoko�ci brytwanki bo jak sie to piecze to si� podnosi obj�to��. a p�niej opada. najlepiej smakuje przypiekane w plasterkach na patelence p�niej......mniam Sa�atka warstwowa z pekink�: pier� z kurczaka 0.5 kg kukurydza- puszka og�rek konserwowy- mniej wi�cej tyle ile kukurydzy kapusta peki�ska- p� cebula keczup majonez przyprawa do gyrosu (kebab-gyros) Osoli� pier�. Podsma�y� z gyrosem. Odla� t�uszcz od mi�sa ale zostawi� bo b�dzie potrzebny. Mi�so wy�o�y� do naczynia, na to cebula pokrojona w kosteczke. Posmarowa� wszystko keczupem. Og�rki pokroi� w kostk�, wymiesza� z kukurydz� i wysypa� na wierzch. Posmarowa� majonezem. Na to p� pekinki wymieszanej z z ok 3 �y�kami t�uszczu ze sma�enia. Nie gnie�� kapusty !!!
lifenika