Poduszeczki francuskie.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
59392630 UNPDF
Poduszeczki francuskie
Składniki Przepis
płat gotowego mrożonego ciasta
francuskiego
ser żółty (np. zamojski)
sól gruboziarnista
pieprz
ostra papryka
kminek
jajko
Ciasto rozmrozić. Rozwinąć płat na stole i pokroić na
małe prostokąty o wymiarach około 2x3 cm.
Rozbełtać jajko i posmarować nim ciasto. Następnie
posypać je cienką warstwą sera startego na tarce o
małych oczkach, a potem wszystkie ciasteczka
posolić.
Część prostokącików popieprzyć, inne oprószyć
papryką, jeszcze inne posypac kminkiem, a niektóre
zostawić tylko z solą.
(Można też pokroić ciasto dopiero po obsypaniu go
wszystkimi składnikami).
Ciasteczka przekładać na blachę wyłożoną
sreberkiem do pieczenia i wkładać do piekarnika
nagrzanego do 220-230 stopni na krótko, ponieważ
szybko rosną. Trzeba bardzo uważać, żeby się za
mocno nie zrumieniły - tylko odrobinkę.
Plik z chomika:
lifenika
Inne pliki z tego folderu:
Ciasta.I.CiasteczkA.rar
(36249 KB)
Ciasta,ciasteczka.rar
(2474 KB)
Naleśniki.rar
(2115 KB)
Faworki.rar
(268 KB)
Pychaciastka.doc
(239 KB)
Inne foldery tego chomika:
alkohole
ciasta
dania mięsne
desery
fast food
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin