Kokosanki jak z cukierni.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
16217505 UNPDF
Kokosanki jak z cukierni
Składniki Przepis
6-7 białek (zależnie od wielkości
jajek)
300 gram wiórków kokosowych
280 gram cukru
cukier waniliowy
kilka kropli aromatu
migdałowego
cynamon do smaku
Białka ubić na prawie sztywno, wsypać cukier i
cukier waniliowy i dalej ubijać aż masa zrobi się
bardzo zwarta, a kryształki cukru rozpuszczą się
(troszkę nie do końca rozpuszczonego cukru może
ewentualnie zostać, kokosanki nie powinny ponieść
wielkiego uszczerbku na zdrowiu).
Ostrożnie domieszać wiórki kokosowe, dodać olejek
i sporą szczyptę cynamonu.
Przy pomocy dwóch łyżeczek nakładać okrągłe
porcje na papier do pieczenia i delikatnie spłaszczać
na grubość niecałego centymetra. Kokosanki nie
powinny być grubsze, ponieważ mogą nie dopiec się
w środku.
Ciasteczka pieczemy pół godziny w 130-140
stopniach. Powinny zostać raczej jaśniutkie, jeśli
przyrumienią się na złoto, to znaczy że będą
chrupiące, a powinny zostać lekko gumowe i miękkie
w środku.
Po upieczeniu delikatnie odklejamy je od papieru i
zostawiamy do ostygnięcia. Są przepyszne, takie jak
sklepowe kokosanki kupowane na sztuki.
Plik z chomika:
lifenika
Inne pliki z tego folderu:
Ciasta.pdf
(34221 KB)
Ciasta.Domowe.Nr.181_2008.PDF-Stropa.rar
(8239 KB)
Placki.rar
(3191 KB)
Przekładańce.rar
(1097 KB)
Keksy i pierniki.rar
(1195 KB)
Inne foldery tego chomika:
alkohole
ciasteczka i inne...
dania mięsne
desery
fast food
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin