Surówka z kapusty i jabłek.rtf

(6 KB) Pobierz
Surówka z kapusty i jab³ek

Surówka z kapusty i jabłek

 

Składniki:

pół główki małej kapusty (40-50 dag)

2 jabłka

średniej wielkości cebula

mała marchewka

2 łki kiełw lucerny

sos:

4 łki oliwy z oliwek

łka musztardy

łka octu winnego lub z jabłek

l, pieprz

cukier

 

Kapustę cienko poszatkuj, zalej niewielką ilością wrzątku i gotuj pod przykryciem kilka minut, aż zmięknie. Odparuj i ostudź. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Jabłka umyj, marchewkę obierz i zetrzyj na tarce do jarzyn o dużych otworach. Wymieszaj kapustę z jabłkiem, marchewką i cebulą, polej sosem.

 

Surówkę możesz ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec obficie posyp ją kiełkami lucerny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin