Schab pieczony.txt

(0 KB) Pobierz
Schab pieczony
--------------------------------------------------------------------------------
Skladniki:
Schab bez kosci 80 dag
Smalec 5 dag
Margaryna 8 dag
Cebula mala 1 szt.
Sol,papryka mielona slodka,kminek
--------------------------------------------------------------------------------
Przepis:
Schab oplukac pod biezaca,zimna woda,natrzec sola i pozostawic na kilka minut.W miedzyczasie w odpowiedniej wielkosci garnku lub malej brytfannie rozgrzac tluszcz,na ktorym obsmazyc ze wszystkich stron mocno schab na zloty kolor.Cebulke obrac i pokroic w drobna kosteczke.Obsmazony schab posypac lekko papryka i jedna lyzeczka plaska kminku,dodac pokrojona cebulke,podlac niewielka iloscia wody,przykryc i wstawic do dobrze nagrzanego piekarnika.Piec do miekkosci,w razie potrzeby woda w bardzo malej ilosci.Podczas pieczenia obracac mieso w rondlu.Podawac do ziemniakow lub klusek z sosem naturalnym lub zageszczonym maka pszenna i woda,podprawiajac kwasna smietana.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin