Sos z korniszonami.rtf

(5 KB) Pobierz
Sos z korniszonami

Sos z korniszonami

 

Składniki na 4 porcje:

1,5 szklanki Rosołu drobiowego WINIARY (z kostki)

półtorej łki mąki

2-3 korniszony

pół strąka papryki konserwowej

pół szklanki gęstej śmietany

po łce posiekanego koperku

i zielonej pietruszki

Przyprawa do zup, sosów, sałatek WINIARY

imbir

cukier

l, pieprz

 

Paprykę i korniszony pokrój w cienkie paseczki. Mą rozprowadź zimnym rosołem i, mieszając, zagotuj. Teraz wsyp pokrojone warzywa i chwilę gotuj. Odstaw z ognia, wymieszaj ze śmietaną i zieleniną. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem, cukrem, przyprawą do zup i szczyptą imbiru.

 

Sos jest doskonałym dodatkiem do drobiu, cielęciny, klusek, makaronu, ryżu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin