Dieta nr VI – należy pić 2 litry wody dziennie, najlepiej ciepłej przegotowanej oraz mineralnej, herbaty: czarna, zielona, PU-ERH czerwona, biała, bez soków w kartonach
Śniadanie 7-9.00
Lunch 12-13.00
Obiad 17-18.00
Dzień 1 - poniedziałek
Szklanka wody z cytryną, 1 kubek kawy
2 kromki WASA + masło, pomidor
Szklanka wody z cytryną
20 dag cielęciny duszonej na 2 łyż. oliwy, pomidor
Zupa jarzynowa, np. pieczarkowa na kostce rosołowej
Dzień 2 - wtorek
Starte jabłko, jogurt, otręby owsiane
Sałata lodowa, pomidor, feta Light - ⅓ opakowania, 1 łyż. oliwy, przyprawy
Dzień 3 - środa
Główka gotowanych brokułów, 1 jajko na twardo
Dzień 4 - czwartek
Szklanka gorącego mleka, z 3 łyż. otrębów owsianych
½ piersi z kurczaka z grilla + pomidory + 1 łyż. masła
Gotowany brokuł + 2 łyż. masła
Dzień 5 - piątek
Ryba w galarecie, np. pstrąg, sałata z pomidorem, ogórkiem, sosem vinegrette
Sałata, pomidory, feta Apetina 10% tł. – kilka kostek
Dzień 6 - sobota
2 starte jabłka z otrębami owsianymi
Chuda szynka pieczona w folii z ziołami i oliwą, kapusta włoska karbowana szatkowana duszona na oliwie
3 kromki WASA, dużo sałaty rukoli + serek philadelfia
Dzień 7 - niedziela
2 kromki WASA, masło, pomidor
Filet z dorsza krótko obsmażony na oliwie + pieczarki z cebulą duszone na oliwie – całość zapiec 30 min w piekarniku
Sałata lodowa, oliwa pomidor, ogórek, ½ serka Capri (twarożek), cytryna
Dietowo