Kotlety z białej fasoli.rtf

(6 KB) Pobierz
Kotlety z bia³ej fasoli

Kotlety z białej fasoli

 

Składniki:

25 dag fasoli

cebula

łka masła

jajo

bek czosnku

łka natki pietruszki

2-3  łki tartej bułki

l

pieprz

tarta bułka do panierowania

uszcz do smażenia

 

Namoczoną wcześniej fasolę odcedź, ponownie zalej wodą, ugotuj (2 godziny), po czym odcedź i zmiksuj.

 

Obraną cebulę posiekaj, usmaż na maśle i dodaj do niej fasolę, jajko, roztarty z solą czosnek, tartą buł i pokrojoną zieloną pietruszkę. Całość dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i z powstałej masy uformuj 8 owalnych kotlecików. Następnie poobtaczaj je w tartej bułce, usmaż z obu stron, a po wyłeniu na poukładane na talerzach liście sałaty - udekoruj małymi pomidorkami i koprem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin