Sos pomidorowo-bakłażanowy.rtf

(5 KB) Pobierz
Sos pomidorowo-bak³a¿anowy

Sos pomidorowo-bakłanowy

 

Składniki na 8 porcji:

1 kg pomidorów

bakłan średniej wielkości

3 czerwone papryki

4 łki oliwy

4 jabłka

mielony imbir

curry, cukier, sól

 

Obrany bakłan pokrój w plastry i odstaw na godzinę. Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych otworach. Paprykę i pomidory sparz i po zdjęciu skórki posiekaj w kostkę. Bakłan usmaż na oliwie, dodając paprykę i jabłka, a pod koniec - pokrojone pomidory. Wszystko razem smaż, aż warzywa bę miękkie. Potem wystudź, zmiksuj, dopraw solą, cukrem, imbirem i curry do smaku.

 

Podawaj do zimnych mięs i wędlin.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin