Mus z tuńczyka.doc

(19 KB) Pobierz
Mus z tuńczyka (4 porcje)

Mus z tuńczyka (4 porcje)

 

2 łyżki Warzywnego koncentratu smakowego WINIARY

2 łyżki Żelatyny WINIARY

4 plastry łososia wędzonego

1/2 szkl. śmietany 30%

2 puszki tuńczyka

3 łyżki soku z cytryny

pieprz

Żelatynę namoczyć w 5 łyżkach zimnej wody, następnie podgrzewać do rozpuszczenia. Ostudzić. Kubeczki wyłożyć paskami łososia. Śmietanę ubić na sztywno. Tuńczyka utrzeć z Warzywnym koncentratem smakowym, sokiem cytrynowym. Połączyć ze śmietaną i Żelatyną. Doprawić pieprzem. Masę przełożyć do kubeczków. Schłodzić przez 1 godzinę w lodówce. Wyjąć z kubeczków, podawać jako przystawkę na liściach sałaty.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin