Sałatka ze szpinaku.doc

(24 KB) Pobierz
Sałatka ze szpinaku

Sałatka ze szpinaku



Przygotowanie:

Umyć szpinak, wrzucić na 2-3 minuty do wrzącej wody i dokładnie odsączyć. Ugotowane jajka pokroić w plasterki, cebulę w krążki a polędwicę w cienkie paski. Przygotowane składniki rozłożyć na talerzyki, posypać koperkiem i pieprzem. Ocet wymieszać z kwaśną śmietaną, solą i cukrem, sos wylać na sałatkę.

Składniki:

200 g młodego szpinaku,
4 jaja,
250 g polędwicy sopockiej,
1 cebula,
200 g kwaśnej śmietany,
szczypta cukru,
sól
produkty Kamis:
3 łyżki Octu winnego z czerwonego wina,
2 łyżeczki Koperku,
½ łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin