Selery w cieście naleśnikowym.rtf

(5 KB) Pobierz
Selery w cieœcie naleœnikowym

Selery w cieście naleśnikowym

 

Składniki:

2 duże selery

sok z cytryny

0,5 l kwaśnego mleka

35-40 dag mąki

2 jaja

łeczka proszku do pieczenia

olej do smażenia

 

Selery umyj, obierz i pokrój w krążki o grubości 0,5 cm. Mleko rozmieszaj z jajkami, dodaj przesiana mą, wszystkie składniki ubij ł na gładką masę (ciasto powinno miećstość śmietany). Na koniec wsyp proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.

 

Krążki selera skrop sokiem z cytryny, nabijaj na widelec i zanurzaj w cieście, po czym kłaść na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoty kolor. Upieczone układaj na rozgrzanym półmisku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin