Bogracz.rtf

(6 KB) Pobierz
Bogracz

Bogracz

 

Składniki:

50 dag wołowiny bez kości

po 30 dag selera, marchwi, pietruszki i pieczarek

mała puszka groszku

3 cebule

3 ogórki kiszone

pół szklanki ostrego keczupu

po jednej papryce czerwonej, zielonej i żółtej

3 łki koncentratu pomidorowego

4 łki oliwy

2 kostki Rosołu wołowego WINIARY

pieprz, pieprz cayenne

 

Wołowinę pokrój w dość cienkie paski, seler, marchew i pietruszkę w słupki, a cebulę - w kostkę. Mięso i warzywa krótko podsmaż na połowie rozgrzanej w rondlu oliwy, po czym przykryj i uduś.

 

Na pozostałej oliwie usmaż pokrojone w plastry pieczarki i przełóż je do rondla. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki i paprykę oraz keczup, groszek i koncentrat. Dopraw pieprzem i szczyptą cayenne. Składniki dobrze wymieszaj i duś jeszcze z kostkami rosołowymi 10-20 minut.

 

Podawaj z pieczywem lub kaszą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin