Gotowanie jest proste.pdf
(
833 KB
)
Pobierz
34222329 UNPDF
Niniejszy
darmowy
ebook zawiera
fragment
pełnej wersji pod tytułem:
"Gotowanie jest proste"
Aby przeczytać informacje o pełnej wersji,
kliknij tutaj.
Darmowa publikacja
dostarczona przez
Agrawa.pl
Niniejsza publikacja może być kopiowana, oraz dowolnie
rozprowadzana tylko i wyłącznie w formie dostarczonej przez
Wydawcę. Zabronione są jakiekolwiek zmiany w zawartości
publikacji bez pisemnej zgody wydawcy. Zabrania się jej
odsprzedaży, zgodnie z
regulaminem Wydawnictwa Złote Myśli.
© Copyright for Polish edition by
ZloteMysli.pl
Data: 29.12.2005
Tytuł: „Gotowanie jest proste” (fragment utworu)
Autor: Grzegorz Ostrowski
Korekta techniczna i skład: Anna Grabka
Internetowe Wydawnictwo Złote Myśli
Złote Myśli s.c.
ul. Plebiscytowa 1
44-100 Gliwice
WWW:
www.ZloteMysli.pl
EMAIL: kontakt@zlotemysli.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved.
Spis treści
Gotowanie zaczyna się od kupowania
.
....................................................4
Kupowanie i przechowywanie warzyw
.
...................................................7
Bez wyposażenia ani rusz
.
.....................................................................12
Żelazna porcja
.
......................................................................................19
Zioła - kwintesencja smaku
Peklowanie mięsa
Pieczenie warzyw
Szybkie smażenie
Sztuka pieczenia mięsa
Pieczenie schabu bardzo długie w niskiej temperaturze
Ryba pieczona w soli
Grillowanie na dworze i w domu
Grillowanie na obiad, kolację i...
..................25
Koreczki z panierowanego camemberta
.
......................................................................26
Kuleczki dwubarwne z mozzarelli i pomidorków koktajlowych owinięte listkami
rukoli
.
..............................................................................................................................27
Bruschetta
.
......................................................................................................................29
Roladki z grillowanej cukinii
.
........................................................................................30
Frytki kurczakowe do pogryzania
.
.................................................................................32
Nadziewane pomidory jajecznicą z łososiem na gorąco
.
..............................................33
Migdały w skorupce paprykowej
.
..................................................................................35
Oliwki karnawałowe
.
.......................................................................................................36
Zapiekane gruszki z boczkiem i rokpolem
.
...................................................................38
Nigiri-zushi z łososiem
.
..................................................................................................40
Kappamaki - sushi z ogórkiem
.
......................................................................................41
Ryż shari do sushi
.
..........................................................................................................43
Energetyczne i odświeżające zupy
Zupa cebulowa klasyczna
Rosół domowy
Czerwony barszcz według mojej babci Reginy
Szwajcarska zupa ze świeżych ogórków
Zupa pieczarkowa z porami
Gazpaczo
Zupa serowa mocno jedwabista
Kapuśniak prowansalski
Minestrone - włoska zupa jarzynowa
Duńska zupa z porów
Zupa z grzybów leśnych
Chłodnik melonowy z borówkami
Kolorowe tryskające świeżoscią sałatki
Zielone brokuły pokreślone żółtym ananasem
Sałatka z cukinii, pomidorów i ogórków bardzo delikatna
Sałata z kurczakiem pożywna a odświeżająca
Sałatka z fety, czarnych oliwek i pomidorów
Zimna, a pikantna sałatka ziemniakowa
Sałata z różnych serów wzbogacona orzeszkami pistacjowymi
Białostocka sałatka z grzybów z odrobiną koniaku
Rukola z parmezanem i suszonymi pomidorami
Koper włoski i pomidory
Wytrawna sałatka ryżowa z pomidorami i żółtymi i
mnóstwem kminku
zielonymi kuleczkami
Coś na ząb, czyli szybkie przystawki
.
....................................................25
Pieczone ziemniaki w folii z boczkiem lub słoninką i
śniadanie?
Sałatka pieczarkowa
Sałatka truskawkowo-melonowa z melisą
Makaron daje tyle możliwosci
Tagliatelle z cukiniowymi wstążkami i rukolą
Penne z sosem pomidorowo-śmietanowo-serowym
Spaghetti całe czerwone z suszonymi pomidorami
Zielone tagliatelle mocno brokułowe z delikatnym serowym akcentem
Tagliatelle śmietanowo - łososiowe
Spaghetti alla puttanesca czyli z sosem z anchois, pomidorów, oliwek i kaparów
Tagliatelle z tapenadą i smażonymi grzybami
Tagliatelle z sosem pieczarkowo-orzechowym
Makaron z czosnkowymi skwarkami chlebowymi i
boczkowymi wzbogacony
bryndzową nutą
Pyszny makaron w sosie pomidorowo - mięsnym w
stylu bolońskim
Makaron z fetą, szpinakiem i orzechami
Tagliatelle z groszkiem cukrowym, pomidorami i
Pizza w domu? - to jest proste!
Ciasto na pizzę
Pizza z pieczarkami
Nadzienie do pizzy paprykowo-czosnkowe
Nadzienie do pizzy cebulowe z delikatnym aromatem gałki muszkatołowej
Nadzienie do pizzy z grzybów mun i rokpola
Nadzienie w stylu prowansalskim
Nadzienie mocno serowe
Nadzienie do pizzy z rukoli, suszonych pomidorów i
mozzarelli
Nadzienie porowo - bekonowe
Nadzienie do pizzy z cebuli i fety
Pizza calzone ze szpinakiem
Pizza z salami albo z szynką
Sztuka mięsa
Gyros z piersi kurczaka
Szaszłyki jagnięce - Sis kababi
Cielęcina po grecku w winie z czosnkiem i tymiankiem
Wołowina duszona w czerwonym winie z szalotkami i
pieczarkami
Wołowina Bourguignon
Pieczeń wołowa z warzywami marynowana wcześniej w winie
Pieczony schab z rozmarynem
Jabłkowe piersi kurczaka
Niedzielny schab z suszonymi owocami
Wieprzowina smażona z cebulą i kiełkami mung
Pieczona karkówka z suszonymi śliwkami i świeżym rozmarynem
Szynka świąteczna o bardzo porządnym smaku
Sos sens nadaje
Sos pomidorowy do pizzy
Aioli czyli majonez czosnkowy
Cumberland - klasyczny sos
Maślano-cytrynowy sos do ryb
Salsa owocowa doskonała do mięsa wszelakiego
Sławny sos holenderski
Domowy majonez
Sos tatarski
Dip majonezowo-oliwkowy
Dip z gorgonzolą
Sos pomidorowo-selerowy do makaronu
Ryby zdrowe, pyszne i błyskawiczne
Ryba pieczona w soli
Karp wigilijny gotowany na parze winnej, mocno aromatyczny!
Filety z pstrąga z patelni w sosie serowym z zieloną nutą
Pstrąg na cytrynie
bazylią
Filety z łososia z patelni z aromatem octu balsamicznego i bazylii
Carpaccio z łososia
Okonki tymiankowe-limonkowe do szczypania
Śledzie mocno ziołowe
Łosoś z patelni grillowej z masłem cytrynowo-pietruszkowym
Śledzie w sosie śmietanowym z jajkami
Filety z białej ryby w sosie musztardowym
Ryba (filety) w cieście piwnym
Grill - zabawa na świeżym powietrzu
Steki schabowe mocno rozmarynowe
Łosoś ziołowy a delikatny
Bakłażany grillowane z cukinią i cebulą, podane w
sosie jogurtowym
Kaszanka z grilla
Kapelusze pieczarek faszerowane kozim serem i
Skrzydełka i udka kurczaka pikantne a mocno przyrumienione
Grillowane boczniaki
Piersi kurczaka o aromacie niezwykłym, bo marynowane w jogurcie na sposób
indyjski
Czosnek z grilla
Szaszłyki z wołowiny marynowane wcześniej w winie z
delikatnym aromatem
czosnku
Cebula i pieczarki rozkosznie pachnące ziołami
Szaszłyki z kurczaka w stylu wschodnim
Urocze warzywa niskokaloryczne
Zawijane pieczone papryki z serem feta
Kalafior w piwnym cieście
Smażony groszek cukrowy z bazylią i parmezanem
Brokuły z jogurtem lub śmietaną
Fasolka z płatkami migdałów
Musaka z lekka lżejsza i smaczniejsza
Zapiekane bakłażany z pomidorami, mozzarellą i
ziołami
Kalafior w rytmie salsy
Ratatouille czerwono - zielone
Pomidory faszerowane po prowansalsku
Szaszłyki cebulowo - pieczarkowe mocno ziołowe
Bakłażan z sosem jogurtowym z delikatnym aromatem miętowym
Słodkosci na deser!
Tiramisu - przepis klasyczny
Clafoutis
Zabajone
Krem waniliowy bardzo delikatny doskonały ze świeżymi owocami
Galaretka jogurtowa z truskawkami
Pascha waniliowa
Creme brule
Jabłka zapiekane w winie
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
Lody z brzoskwiniami zamknięte w szklistej karmelowej pułapce
Banany zapiekane w mleczku kokosowym
Jak skorzystać z wiedzy zawartej w
....................45
orzechami włoskimi
pełnej wersji ebooka?
Plik z chomika:
FastFurious7
Inne pliki z tego folderu:
Dieta surowa.pdf
(570 KB)
Dieta fizjologiczna Tomasza Reznera cz II.pdf
(873 KB)
Dieta fizjologiczna Tomasza Reznera.pdf
(789 KB)
Gotowanie jest proste.pdf
(833 KB)
Kuchnia weganki.pdf
(786 KB)
Inne foldery tego chomika:
E BOOKI JĘZYKI OBCE
E-BOOKI-INFORMATYKA INTERNET FOTOGRAFIA PROGRAMOWANIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin