Pierś kurczaka z kaparami.pdf

(29 KB) Pobierz
5857887 UNPDF
PIERŚ KURCZAKA Z KAPARAMI
Składniki:
Wykonanie:
Piersi kurczaka obtoczyć w mące i dusić na oleju z
dodatkiem masła przez ok. 3 min., przewracając na drugą
stronę w międzyczasie. Następnie dodać szczypiorek i
kapary i dusić kolejne 5 min. Zdjąć piersi z patelni, wlać 4
łyżki brandy, gotować na wolnym ogniu aż połowa wyparuje,
dodać po 8 łyżek bulionu i wina, podgotować chwilkę i dodać
10 łyżek śmietany. Wtedy włożyć piersi, doprawić do smaku i
dusić ok. 5 min. na wolnym ogniu. Posiekaną natką
udekorować mięso na talerzu. Podawać z ryżem lub
makaronem.
·
piersi z
kurczaka
·
mąka
·
olej
·
masło
·
szczypiorek
·
łyżeczka
kaparów
·
białe wino
·
brandy
·
gęsta
śmietana
·
natka
pietruszki
·
bulion
·
,
pieprz , sól
estragon
5857887.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin