Kurze piersi z piekarnika
Składniki
• 1 podwójna pierś z kurczaka
• 5-6 pieczarek
• 1 cebulka
• majonez
• 15-20 dag sera żółtego
• sól, pieprz
Etapy przygotowania
1. Piersi rozbić jak na kotlety i doprawić do smaku jak kto lubi. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!).
2. Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowane wyłożyć na kotlety.
3. Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą warstwą serka żółtego.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni.
4 Pieczenie: 20 minut
Primek171