Kurze piersi z piekarnika(1).docx

(10 KB) Pobierz

             Kurze piersi z piekarnika     

Składniki

• 1 podwójna pierś z kurczaka

• 5-6 pieczarek

• 1 cebulka

• majonez

• 15-20 dag sera żółtego

• sól, pieprz

Etapy przygotowania

1.   Piersi rozbić jak na kotlety i doprawić do smaku jak kto lubi. Na blaszce do pieczenia rozłożyć folię   aluminiową i ułożyć na niej kotlety (surowe!).

2.   Na patelni podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki i cebulkę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak  przygotowane wyłożyć na kotlety.

3.   Teraz na każdy kotlet wykładamy majonez (ok. 1 łyżka na kotlet, zależy od wielkości piersi)i posypujemy grubą   warstwą serka żółtego.

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. w temp. 180-190 stopni.

4    Pieczenie: 20 minut

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin