Zupa włoska.doc

(43 KB) Pobierz
Zupa włoska

Zupa włoska

Zupa włoska

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 30 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  pęczek włoszczyzny
  2 marchewki
  4 dag drobnego makaronu
  50 ml śmietany
  łyżeczka mąki
  4 dag sera żółtego
  żółtko
  vegeta
  sól

Przygotowanie:

Warzywa oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Zalać zimną wodą i zagotować.

Mąkę rozmieszać ze śmietaną i żółtkiem, dodać do gotujących się warzyw, zagotować, doprawić do smaku.

Makaron ugotować. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Makaron wyłożyć na talerze, posypać żółtym serem i zalać gorącą zupą.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin