Ryba po grecku teściowej.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki

ok 1,5 kg ryby mro�onej
4 du�e cebule
6-8 marchwi
3-4 pietruszki
p� selera
olej
ocet 2 �y�ki
pieprz, s�l, ziele angielskie, li�� laurowy
troszk� ketchupu
koncentrat pomidorowy
Spos�b przyrz�dzenia

Rozmrozi� ryb�, pokroi� w wi�ksze kawa�ki i sma�y� po obtoczeniu w mleku i m�ce na bardzo rozgrzanym oleju. Cebul� pokroi� w talarki i poddusi� na oleju marchewk�, pietruszk� i seler surowe zetrze� na tarce jak buraki. Prze�o�y� to do garnka i razem poddusi� dodaj�c �y�k� octu, nast�pnie doda� podduszon� cebul�, pieprz, s�l, jeszcze odrobin� octu do smaku, koncentrat pomidorowy i troch� ketchupu oraz ziele angielskie i li�� laurowy.
Przek�ada� na przemian z kawa�kami ryby.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin