Sk�adniki ok 1,5 kg ryby mro�onej 4 du�e cebule 6-8 marchwi 3-4 pietruszki p� selera olej ocet 2 �y�ki pieprz, s�l, ziele angielskie, li�� laurowy troszk� ketchupu koncentrat pomidorowy Spos�b przyrz�dzenia Rozmrozi� ryb�, pokroi� w wi�ksze kawa�ki i sma�y� po obtoczeniu w mleku i m�ce na bardzo rozgrzanym oleju. Cebul� pokroi� w talarki i poddusi� na oleju marchewk�, pietruszk� i seler surowe zetrze� na tarce jak buraki. Prze�o�y� to do garnka i razem poddusi� dodaj�c �y�k� octu, nast�pnie doda� podduszon� cebul�, pieprz, s�l, jeszcze odrobin� octu do smaku, koncentrat pomidorowy i troch� ketchupu oraz ziele angielskie i li�� laurowy. Przek�ada� na przemian z kawa�kami ryby.
SerPodlaski