Barszcz chrzanowy.pdf

(43 KB) Pobierz
4243943 UNPDF
Barszcz chrzanowy
Składniki
25 dag kości cielęcych lub wołowych, 15 dag wędzonki, 25 dag
włoszczyzny, 2-4 jaja ugotowane na twardo, 5 łyżek startego
chrzanu, 4 ząbki czosnku, łyżka mąki, pół szklanki śmietany,
listek laurowy, natka pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kości umyć, warzywa obrać i opłukać. Z kości i warzyw ugotować pięć szklanek wywaru,
odcedzić, dodać starty chrzan, pokrojoną i podsmażoną wędzonkę oraz czosnek roztarty
z solą. Zabielić barszcz śmietaną rozmieszaną z mąką. Zagotować i doprawić do smaku.
Na talerzach ułożyć przekrojone na pół jaja i wlać barszcz. Posypać posiekaną natką.
4243943.001.png 4243943.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin