Chiński gorący garnek.doc

(6 KB) Pobierz
Chiñski gor¹cy garnek

Chiński gorący garnek

 

Składniki na 6 porcji:

30 dag wołowiny

60 dag piersi z kurczaka

25 dag mrożonych krewetek

25 dag soi (w puszce)

puszka grzybów chińskich

puszka pęw bambusa

20 dag papryki

czek dymki

2 marchewki

imbir

natka pietruszki

sos sojowy

2 l Rosołu drobiowego WINIARY (4 kostki)

l

 

Zacznij od przygotowania wołowiny: umyj ją, osusz i pokrój na cieniutkie plasterki. Następnie pokrój na drobne paseczki kurczaka. Warzywa oczyść, umyj i pokrój na kawałki. Mięso i warzywa zalej rosołem. Całość gotuj 20 minut.

 

Grzyby, soję i pędy bambusa osącz. Pędy bambusa pokrój na cienkie plastry. Wszystkie składniki razem z krewetkami dodaj do zupy. Gotuj 5 minut. Na koniec dopraw do smaku solą, sosem sojowym i imbirem. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin