Chiński gorący garnek
Składniki na 6 porcji:
30 dag wołowiny
60 dag piersi z kurczaka
25 dag mrożonych krewetek
25 dag soi (w puszce)
puszka grzybów chińskich
puszka pędów bambusa
20 dag papryki
pęczek dymki
2 marchewki
imbir
natka pietruszki
sos sojowy
2 l Rosołu drobiowego WINIARY (4 kostki)
sól
Zacznij od przygotowania wołowiny: umyj ją, osusz i pokrój na cieniutkie plasterki. Następnie pokrój na drobne paseczki kurczaka. Warzywa oczyść, umyj i pokrój na kawałki. Mięso i warzywa zalej rosołem. Całość gotuj 20 minut.
Grzyby, soję i pędy bambusa osącz. Pędy bambusa pokrój na cienkie plastry. Wszystkie składniki razem z krewetkami dodaj do zupy. Gotuj 5 minut. Na koniec dopraw do smaku solą, sosem sojowym i imbirem. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
jabolek67