- Z zegarkiem w ręku zupę tę przygotowuje się całe pięć minut. Rewelacyjna sprawa dla kogoś, kto cały czas się śpieszy i kompletnie nie ma czasu. Poza tym osoby, które w kuchni mają dwie lewe ręce, nie są w stanie zepsuć tego dania, choćby się bardzo starały. Czas przygotowania: 5 min. Na 4 osoby:
Jak to zrobić: 1. Wrzuć kostki do 1 litra gotującej wody. Zamieszaj i poczekaj, aż się rozpuszczą. 2. Do bulionu wsyp groszek. 3. Rozbij jajko do miseczki i roztrzep dokładnie widelcem. Wlej je do zupy i dokładnie wymieszaj. Z jajka powinny powstać ścięte strzępki. 4. Dodaj sos sojowy, sól i pieprz do smaku. 5. Podawaj w miseczkach z posiekanym szczypiorkiem. Bon appetit!
drukować
· 1 jajko
· 1 szklanka mrożonego zielonego groszku
· 1 łyżeczka sosu sojowego
· 2 kostki bulionu drobiowego Knorr
· sól i pieprz do smaku
· 1 pęczek szczypiorku
jabolek67