Zupa chińska z lanym jajkiem.doc

(39 KB) Pobierz
Zupa chińska z lanym jajkiem

Zupa chińska z lanym jajkiem

- Z zegarkiem w ręku zupę tę przygotowuje się całe pięć minut. Rewelacyjna sprawa dla kogoś, kto cały czas się śpieszy i kompletnie nie ma czasu. Poza tym osoby, które w kuchni mają dwie lewe ręce, nie są w stanie zepsuć tego dania, choćby się bardzo starały.

Czas przygotowania: 5 min.
Na 4 osoby:

Jak to zrobić:
1. Wrzuć kostki do 1 litra gotującej wody. Zamieszaj i poczekaj, aż się rozpuszczą.
2. Do bulionu wsyp groszek.
3. Rozbij jajko do miseczki i roztrzep dokładnie widelcem. Wlej je do zupy i dokładnie wymieszaj. Z jajka powinny powstać ścięte strzępki.
4. Dodaj sos sojowy, sól i pieprz do smaku.
5. Podawaj w miseczkach z posiekanym szczypiorkiem.

Bon appetit!

drukować

Produkty potrzebne do przepisuProdukty potrzebne do przepisu

Zupa chińska z lanym jajkiem

·         1 jajko

·         1 szklanka mrożonego zielonego groszku

·         1 łyżeczka sosu sojowego

·         2 kostki bulionu drobiowego Knorr

·         sól i pieprz do smaku

·         1 pęczek szczypiorku

 


 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin