Cygański kociołek.doc

(6 KB) Pobierz
Cygañski kocio³ek

Cygański kociołek

Polska zupa cebulowa

 

Składniki na 4 porcje:

60 dag cebuli

2 ziemniaki

2 łki mąki

3 łki masła

po 10 dag wędzonego boczku i suchej kiełbasy

l, pieprz

mielony imbir

curry

6 szklanek Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

 

Obraną cebulę (40 dag) i ziemniaki pokrój w kostkę, oprósz mą i - zrumienione na maśle (2 łki) umieść w rondlu, zalej wywarem, ugotuj, zmiksuj i przetrzyj przez sito. Dopraw solą, pieprzem, imbirem i curry.

 

Pozostałe 20 dag posiekanej cebuli usmaż na reszcie masła. Natomiast pokrojony w kostkę boczek usmaż na rozgrzanej patelni, dodaj pokrojoną kiełbasę, jeszcze chwilę podsmaż wszystko razem, po czym wraz z usmażoną cebulą włóż do przygotowanej zupy, wymieszaj i chwilę potrzymaj na ogniu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin