Zupa grzybowa z makaronem - grzybionka.txt

(0 KB) Pobierz
Zupa grzybowa z makaronem "grzybionka"

--------------------------------------------------------------------------------
Skladniki:
Grzyby swieze (borowiki,kozaki,maslaki,podgrzybki)
Cebula mala 1 szt.
Marchew mala 1 szt.
Pietruszka mala 1 szt.
Maka pszenna 2-3 dag.
Makaron domowy 8-10 dag.
Smietana 1/2 szklanki
Pietruszka zielona posiekana 1 lyzka
Sol,pieprz naturalny mielony.
--------------------------------------------------------------------------------
Przepis:
Umyte,obrane i rozdrobnione warzywa korzeniowe i cebule wrzucic do wrzacej ,osolonej wody.W polowie gotowania dodac oczyszczone,umyte i rozdrobnione grzyby.Po zagotowaniu sie zupy dodac makaron( w trakcie gotowania ciagle mieszajac)Wszystkie skladniki ugotowac do miekkosci,zagescic zawiesina z maki i wody,zagotowac i odstawic z ognia.Smietane zahartowac goraca zupa i wlac do pozostalej czesci zupy,przyprawic do smaku.Podawac na goraco,posypujac tuz przed podaniem posiekana natka pietruszki.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin