Zupa grzybowa z makaronem "grzybionka" -------------------------------------------------------------------------------- Skladniki: Grzyby swieze (borowiki,kozaki,maslaki,podgrzybki) Cebula mala 1 szt. Marchew mala 1 szt. Pietruszka mala 1 szt. Maka pszenna 2-3 dag. Makaron domowy 8-10 dag. Smietana 1/2 szklanki Pietruszka zielona posiekana 1 lyzka Sol,pieprz naturalny mielony. -------------------------------------------------------------------------------- Przepis: Umyte,obrane i rozdrobnione warzywa korzeniowe i cebule wrzucic do wrzacej ,osolonej wody.W polowie gotowania dodac oczyszczone,umyte i rozdrobnione grzyby.Po zagotowaniu sie zupy dodac makaron( w trakcie gotowania ciagle mieszajac)Wszystkie skladniki ugotowac do miekkosci,zagescic zawiesina z maki i wody,zagotowac i odstawic z ognia.Smietane zahartowac goraca zupa i wlac do pozostalej czesci zupy,przyprawic do smaku.Podawac na goraco,posypujac tuz przed podaniem posiekana natka pietruszki.
jabolek67