Zupa z boczniaka a la flaczki.doc

(734 KB) Pobierz
Kurczak z grilla

Zupa z boczniaka a la flaczki

 



Składniki:

70 dag boczniaków

3 kostki rosołu warzywnego KNORR

2 szt. cebuli

1 pęczek włoszczyzny

250 ml śmietanki 18%

3 łyżki masła

2 ząbki czosnku

3 łyżeczki majeranku

1,5 łyżeczki przyprawy do flaków "szczypta smaku"

ziele angielskie

3 listki laurowe

zasmazka do zabielenia

 

Przygotowanie:

Włoszczyznę dokładnie oczyścić, pokroić na drobne cząstki i umieścić w garnku z przygotowanym rosołem, a następnie gotować do miękkości. Boczniaki pokroić w poprzeczne paski i podsmażyć do miękkości na maśle razem z rozdrabniana cebula. Do ugotowanej włoszczyzny włożyć podsmażone boczniaki, przyprawic przyprawa do flaków i gotować jeszcze 20 min. Na końcu zabielić zamaszka i rozmąconą z odrobina cieplej wody śmietaną do uzyskania zawiesistej konsystencji.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin