Kapuśniak z brukselki na boczku.doc

(6 KB) Pobierz
Kapuœniak z brukselki na boczku

Kapuśniak z brukselki na boczku

 

Składniki na 6 porcji:

40 dag brukselki

15 dag chudego boczku

duża papryka

kostka Rosołu wołowego WINIARY

łka przyprawy warzywnej

cebula

łka koncentratu pomidorowego

2 łki oleju

2 ząbki czosnku

3 łki posiekanego koperku

cukier

pieprz

l

 

Brukselkę oczyść, umyj, każ główkę pokrój na ćwiartki. Teraz drobno posiekaj cebulę, a paprykę i boczek pokrój w paski. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę razem z brukselką. Następnie do garnka wlej 6 szklanek zimnej wody, wrzuć kostkę rosołową, warzywa i boczek. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem 12-15 minut. Na koniec dodaj koncentrat, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę warzywną, cukier, sól i pieprz. Zagotuj.

 

Zupę rozlej na talerze i obficie posyp posiekanym koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin