Tajska zupa kokosowa z kurczakiem.doc

(88 KB) Pobierz
Tajska zupa kokosowa z kurczakiem

Tajska zupa kokosowa z kurczakiem

 

Składniki na 4-6 porcji:

1000 ml wywaru z kurczaka

275 ml mleczka kokosowego

4 łodyżki trawy cytrynowej, rozgniecione

pieprz czarny

300g mięsa z kurczaka pokrojonego w słupki

1 łyżeczka startego imbiru

115g pieczarek pokrojonych w plasterki

4 łyżki soku z limonki

3 łyżki sosu rybnego

szczypta mielonego chilli

pokrojony szczypior do przybrania

Tajska zupa kokosowa z kurczakiem

Wykonanie:

Do garnka wlać mleczko kokosowe i wywar. Włożyć trawę cytrynową, imbir, pieprz, chilli i kurczaka. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Dodać pieczarki, sok z limonki, sos rybny, zagotować. Podawać posypaną szczypiorkiem.

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin