Kwasówka wielkopolska.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
4243968 UNPDF
Kwasówka wielkopolska
Składniki
2 szklanki kwasu z kapusty kwaszonej, 50 dag kości wołowych, 25 dag włoszczyzny, 2
dag masła, 1 dag mąki, 2 dag suszonych grzybów, cukier, sól; 20 dag fasoli Jaś
Sposób przyrządzania
Obraną włoszczynę, kości wołowe oraz grzyby zalać sześcioma szklankami wody,
ugotować wywar, przecedzić, połączyć z kwasem z kapusty. Ugotowane grzyby pokroić
w paski, włożyć do wywaru. Dodać zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzoną częścią
ostudzonego wywaru. Całość zagotować, doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać z
ugotowaną wcześniej fasolą. 100 g - 65 kcal.
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Góralska kwaśnica (Podhale).pdf
(27 KB)
Kwasnica.txt
(0 KB)
Kwasówka smołdzińska.pdf
(53 KB)
Kwasówka wielkopolska.pdf
(28 KB)
Kwaśnica 1.doc
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
BARSZCZE
BOTWINY
BULJONY I WYWARY
CEBULOWE
CHIŃSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin