Kwaśnica po żywiecku.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
4243969 UNPDF
Kwaśnica po żywiecku
Składniki
75 dag kapusty kwaszonej, 80 dag schabu z kością, 25 dag
włoszczyzny, 2 cebule, 1 dag suszonych grzybów, ząbek
czosnku, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Schab, obraną włoszczyznę oraz grzyby zalać 6 szklankami wody i gotować na małym
ogniu pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z garnka i oddzielić od kości.
Kapustę i pokrojoną w kostkę cebulę udusić osobno w niewielkiej ilości wody. Ugotowane
grzyby pokroić w paski. Podzielony na porcje schab oraz pozostałe składniki włożyć do
odcedzonego wywaru, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, zagotować.
Podawać z ziemniakami. 100 g - 20 kcal.
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Góralska kwaśnica (Podhale).pdf
(27 KB)
Kwasnica.txt
(0 KB)
Kwasówka smołdzińska.pdf
(53 KB)
Kwasówka wielkopolska.pdf
(28 KB)
Kwaśnica 1.doc
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
BARSZCZE
BOTWINY
BULJONY I WYWARY
CEBULOWE
CHIŃSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin