Kwaśnica wiejska.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4243989 UNPDF
Kwaśnica wiejska
Składniki
40 dag kapusty kwaszonej, 25 dag wędzonych żeberek lub boczku z kością, 3-4
ziemniaki, 2 cebule, łyżka oleju, 2 łyżki mąki, przyprawa do zup, kminek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Żeberka umyć, zalać sześcioma szklankami wody, posolić i ugotować. Miękkie żeberka
wyjąć, oddzielić mięso od kości, pokroić w kostkę. Kapustę pokroić, zalać częścią
wywaru, ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać pozostałym
wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać
mąkę, zrumienić, połączyć z ziemniakami, kapustą i mięsem, chwilę pogotować,
doprawić do smaku. 100 g - 55 kcal.
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Góralska kwaśnica (Podhale).pdf
(27 KB)
Kwasnica.txt
(0 KB)
Kwasówka smołdzińska.pdf
(53 KB)
Kwasówka wielkopolska.pdf
(28 KB)
Kwaśnica 1.doc
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
BARSZCZE
BOTWINY
BULJONY I WYWARY
CEBULOWE
CHIŃSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin