Zupka wegierska.doc

(22 KB) Pobierz
Składniki:

Zupka wegierska

 

Składniki:

- 1 puszka czerwonej fasolki,
- 1 puszka pomidorow,
- 6 ziemniakow,
- por,
- cebulka,
- boczek,
- kielbaska,
- mieso wolowe,
- koncentrat pomidorowy-pudliszki,
- oliwa,
- sol i pieprz
- oraz czerwona ostra papryka.

 

Przygotowanie:

W garnku podgrzac oliwe podsmazyc mieso wraz z kielbaska,porem,cebula,i boczkiem. Gdy wszystko bedzie zarumienione zalewamy bulionem z kostki i gotujemy az mieso bedzie miekkie nastepnie dodajemy fasolke i pomidory oraz ziemniaki pokrojone w kostke, wszystko gotujemy do miekkosci, a na koncu wlewamy sloiczek koncentratu pomidorowego, zageszczamy najlepiej lekka zasmazka.

 

Uwagi:
. Zasmazka to roztopione maslo, do ktorego dodajemy make, tak ok. 3 lyzki na pol kostki masla. Przed wsadzeniem zasmazki do garnka radze ja zahartowac, aby niebylo klusek, czyli dodac do zasmazki 2 lyzki zimnej wody i wymieszac.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin