Zupa neapolitańska z kaszą manną.doc

(6 KB) Pobierz
Zupa neapolitañska z kasz¹ mann¹

Zupa neapolitańska z kaszą manną

 

Składniki:

8 łek kaszy manny

porcja włoszczyzny

suszony grzybek

2 trójkąciki sera topionego

pół szklanki jogurtu naturalnego

3 łki posiekanego koperku

l, 3 ziarna pieprzu

 

Obierz oczyszczonąoszczyznę, pokrój ją na kawałki i wraz z namoczonym wcześniej grzybkiem zalej zimną wodą. Gotuj, aż warzywa bę miękkie, a w połowie gotowania przypraw solą i pieprzem.

 

Wywar przecedź i dodaj kaszę mannę, rozmieszaną w szklance zimnej wody. Gotuj około 10 minut, aż kasza się rozklei. Wtedy wrzuć pokrojone drobno serki i dokładnie wymieszaj, żeby się rozpuściły. Zupę dosól (jeśli trzeba), zapraw jogurtem, a na talerzach posyp koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin