Zupa serowa 1.doc

(37 KB) Pobierz
Zupa serowa

Zupa serowa

 

składniki:

·         1,5 litra wywaru z kawałka wędzonki

·         2 cebule

·         kilka ząbków czosnku

·         4 serki topione złoty ementaler 100g

·         sól, pieprz ewentualnie vegeta

·         koperek świeży lub suszony

·         2 duże bułki

Przyrządzamy wywar na kawałku chudego boczku. Siekamy drobno cebulę i czosnek, podsmażamy na patelni i wrzucamy do gotowego wywaru. Kroimy równiez boczek na którym zrobiłyśmy wywar i wrzucamy go z powrotem. Do gorącej zupy dodajemy serki i mieszamy energicznie aż się całkowicie rozpuszczą. Dosypujemy koperek i doprawiamy do smaku.
Grzanki: bułki kroimy w kosteczkę i przesmażamy na maśle lub w wersji bardziej dietetycznej;)-wrzucamy na blachę i wkładamy do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika.
Smacznego :)

                                http://rogalik.blox.pl/resource/zupa_serowa_400x400.jpg

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin