Bubor pulot hitam - pudding z czarnego ryżu.doc

(0 KB) Pobierz

270 g czarnego ryzu,

2 l wody,

3 lyzki brazowego cukru,

2-3 lyzki bialego cukru,

kawalek swiezego imbiru (3 cm),

175 ml mleka kokosowego,

sol.

 

1. Ryz umyc dokladnie pod biezaca, zimna woda.

2. Ryz odcedzic, wsypac do duzego garnka i zalac wrzaca woda. Zamieszac, doprowadzic do wrzenia, przykryc pokrywka i gotowac na malym ogniu 30 min.

3. Brazowy i bialy cukier oraz imbir dodac do ryzu. Gotowac mieszajac od czasu

do czasu, az sie ryz rozgotuje i nabierze konsystencji kleiku.

4. Do garnka wlac 175 ml mleka kokosowego, dodac sol i dobrze wymieszac.

5. Cieply pudding przelozyc do miseczek. Kazda porcje zalac niewielka iloscia

osolonego mleka kokosowego i podawac.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin