Pieczarki z jajkiem Sk�adniki * 4 du�e pieczarki * 5 dkg ��tego sera * 4 plasterki boczku w�dzonego * 4 przepi�rcze jaja * 1 jajko kurze * kilka ga��zek natki pietruszki * 1 cebula * troszk� mas�a * olej * s�l,pieprz Opis przygotowania Pieczarki umy�, osuszy�, usun�� ogonki, wydr��y� �rodki. U�o�y� w naczyniu �aroodpornym, posypa� sol� i pieprzem. Cebul� pokroi� w drobn� kostk�, usma�y� no rozgrzanym oleju, zdj�� z patelni. Na tym samym t�uszczu usma�y� boczek w�dzony, doda� do cebuli. Ogonki (trzonki) pieczarek pokroi� w kostk�, prze�o�y� na patelni�, doprawi� sol� i pieprzem, podsma�y�. Natk� pietruszki posieka�, wszystkie sk�adniki wraz z jajkiem po��czy� ze sob�, Doprawi� do smaku, nadziewa� pieczarki. Do ka�dego grzyba wbi� po jednym jajku przepi�rczym, opr�szy� sol�, pieprzem, posypa� tartym, ��tym serem. Na wierzch po�o�y� odrobin� mas�a. Zapieka� oko�o 20-25 min.
jabolek67