Pieczarki z jajkiem.txt

(0 KB) Pobierz
            Pieczarki z jajkiem

Sk�adniki
    * 4 du�e pieczarki
    * 5 dkg ��tego sera
    * 4 plasterki boczku w�dzonego
    * 4 przepi�rcze jaja
    * 1 jajko kurze
    * kilka ga��zek natki pietruszki
    * 1 cebula
    * troszk� mas�a
    * olej
    * s�l,pieprz
Opis przygotowania
Pieczarki umy�, osuszy�, usun�� ogonki, wydr��y� �rodki. U�o�y� w naczyniu �aroodpornym, posypa� sol� i pieprzem. Cebul� pokroi� w drobn� kostk�, usma�y� no rozgrzanym oleju, zdj�� z patelni. Na tym samym t�uszczu usma�y� boczek w�dzony, doda� do cebuli. Ogonki (trzonki) pieczarek pokroi� w kostk�, prze�o�y� na patelni�, doprawi� sol� i pieprzem, podsma�y�. Natk� pietruszki posieka�, wszystkie sk�adniki wraz z jajkiem po��czy� ze sob�, Doprawi� do smaku, nadziewa� pieczarki. Do ka�dego grzyba wbi� po jednym jajku przepi�rczym, opr�szy� sol�, pieprzem, posypa� tartym, ��tym serem. Na wierzch po�o�y� odrobin� mas�a. Zapieka� oko�o 20-25 min.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin