Andrut na okrągło
Składniki
Składniki1 i 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru3 łyżki kakao To wszystko zagotować i zostawić aby lekko przestygło4 paczki herbatników szkolnych 3 wafle10 dkg wiórek kokosowych-sparzone gotującym mlekiem
6-8 łyżek mleka1 kostka masła3/4 szklanki cukru pudru Dodatkowo:wiśnie,rodzynki lub galaretka
Do przestudzonego płynu dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy wszystko dokładnie i smarujemy 3 wafle. Odstawiamy aby nam wafle namiękły.W tym czasie
ucieramy masło z cukrem następnie dodajemy schłodzone juz kokosy. Wszystko miksujemy dokładnie i wykładamy na masę z herbatnikami.Na wysmarowane wafle można położyć na kraju wiśnie, rodzynki czy galaretkę. Całość zwijamy od tej strony gdzie są położone np.wiśnie.
jabolek67