kostka margaryny 5jajek 1,5 szkl cukru 4 �y�ki oleju 2szkl m�ki 2 �y�eczki proszku do pieczenia Spos�b przyrz�dzenia: Margaryn� utrze� z cukrem ,dodawa� kolejno ��tka,olej,m�k� z proszkiema na ko�cu pian� z bia�ek.Ciasto podzieli� na 3 cz�ci: -do 1 doda� 2 �y�ki kakao,olejek rumowy -do 2 3/4 szkl maku,olejek migda�owy -do 3 doda� 3 �y�ki wi�rk�w kokosowych i olejek �mietankowy. Wy�o�y� warstwami1,2,3 na wysmarowan� brytfank�.Piec na z�oty kolor ,a� ciasto zacznie odchodzi�od blachy.Gdy ostygnie przekroi� na p�,nas�czy� wod� z cytryn�(3/4 szkl wody i sok z po�owy cytryny). Krem: 2szkl mleka 2 budynie �mietankowe 25 dag dobrej margaryny np.Kasi. Spos�b przyrz�dzenia: Ugotowa� budy�.Utrze� margaryn� na puch, dodawa� po �y�ce zimnego budyniu.Po�ow� kremu przelo�y� nas�czone ciasto ,reszt� kremu rozsmarowa� na cie�cie ,pola� polew� i posypa� wi�rkami.
zuzav