NADZIENIA DO NALEŚNIKÓW ciąg dalszy :))) |, Oczyścić pory i pokroić na cienkie plasterki tylko białą część, obsmażyć na maśle, mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką. Wlać 1,5 łyżki gorącej wody, dusić 10 min. Wlać śmietanę, mieszając, podgrzewać, aż nadmiar płynu odparuje. Zdjąć z ognia i wymieszać z szynką pokrojoną w paseczki. Na każdym naleśniku rozsmarować farsz, oprószyć startym serem i zwinąć w rulonik. Naleśniki ułożyć w wysmarowanym margaryną naczyniu żaroodpornym, posypać resztą startego sera oraz grudkami margaryny. Zapiekać ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni,lub ser dać do farszu a z naleśników zrobić krokiety maczać w jajku i bułce tartej i obsmażyć na oleju,też bardzo smaczne. ||, Na każdym naleśniku rozsmarowujemy łyżkę keczupu, na nim rozsypujemy żółty starty ser, i kładziemy parówkę. całość zawijamy i obtaczamy w jajku i bułce tartej. Tak przyrządzone naleśniki smażymy na złoty kolor,na wolnym ogniu, tak aby ser w środku się rozpuścił i parówka była ciepła. |||, 1 i 1/2 torebki ugotowanego ryżu 30 dag pieczarek duża cebula lub 2 mniejsze 3 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz Ryż ugotować w osolonej wodzie ,lub jeśli ktoś woli zamiast soli można dodać czerwonej ,,vegety"Usmażyć cebulę ,odłożyć na miseczkę, a na tłuszczu usmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Jajka zetrzeć na grubszej tarce. Wymieszać doprawić do smaku solą pieprzem.Można też zrobić krokiety. |V, Pomysł na błyskawiczny farsz do naleśników. Farsz - kupujemy zwykłą pasztetową, zdejmujemy jelito i podsmażamy mieszając cały czas.Rozsmarować farsz na naleśnikach, składać w trójkąt i troszkę przyrumienić.Podawać z barszczem czerwonym
Farsze do naleśników ruski 15szt. placków naleśnikowych 1kg-1,5kg ziemniaków 30 dag boczku wędzonego 40-60 dag twarogu półtłustego 3 cebule olej,masło-do podsmażenia sól ,pieprz Ziemniaki ugotowane ubić i wystudzić.Boczek pokroić i usmażyć z cebulką.Do ziemniaków dodać ser i boczek z cebulką.Ale można też nie dawać boczek do środka tylko polać po wierzchu. Przyprawić solą i pieprzem, nakładać farsz na naleśniki składać w koperty lub jak krokiety i przesmażyć na oleju z masłem .Podawać gorące z zsiadłym mlekiem lub polane gęstą śmietaną, usmażonym boczkiem lub usmażoną cebulką.Dzisiaj robiłam naprawdę pyszne :)) z szynką 20 dkg szynki 20 chudego boczku szklanka żółtego sera -startego 3 cebule 2 ząbki czosnku 4 jajka ugotowane na twardo łyżka masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Boczek pokroić w paseczki i lekko podsmażyć.Cebulę pokroić w kostkę i osobno usmażyć na oleju z łyżką masła, pod koniec dodać czosnek ,szynkę pokrojoną w wąskie paseczki i razem jeszcze chwilę smażyć.Jajka obrać, pokroić drobno w kosteczkę i wymieszać razem z boczkiem cebulą i szynką.Farsz doprawić solą ,pieprzem , pietruszką i nakładać na środek naleśnika .Założyć przeciwległe brzegi na nadzienie i zwinąć w rulon. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym , posypać serem. Zapiekać aż ser się rozpuści. Przed podaniem położyć na każdym gorącym naleśniku odrobinę masła. z kaszą gryczaną szklanka kaszy gryczanej -ugotowanej na sypko 25dag sera twarogowego cebula filet z kurczaka 2-3 łyżki kwaśnej śmietany jajko pieprz ,sól Filet z kurczaka pokroić w kostkę doprawić i usmażyć. Wymieszać kaszę z serem , podsmażoną cebulką, kurczakiem. Do masy dodać surowe jajko, sól, pieprz ,śmietanę i wymieszać. Naleśniki wysmarować farszem zawinąć w ruloniki i podsmażyć.
Roan3