Kurczak w owocach
Składniki na 6 porcji:
upieczony kurczak
4 połówki brzoskwiń
2 gruszki
4-6 śliwek marynowanych
5 dag rodzynek
10 dag orzechów włoskich
pomarańcza
pomidor
nieduży ogórek
sproszkowana ostra papryka
sól, pieprz
ponadto:
Majonez dekoracyjny WINIARY
koperek
Upieczonego kurczaka podziel na porcje i usuń kości tak, by mięso pozostało nierozdrobnione. Posyp je teraz ostrą papryką lub pieprzem i odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.
Owoce i orzechy podziel na cząstki, ogórek pokrój w plastry, a pomidory w ósemki. Tak przygotowane owoce i warzywa dokładnie wymieszaj. Ułóż kurczaka na półmisku, posyp rodzynkami i orzechami, przybierz mieszanką warzyw i owoców.
Osobno podaj majonez wymieszany z koperkiem.
dimitrif