Kurczak w białym winie.rtf

(6 KB) Pobierz
Kurczak w bia³ym winie

Kurczak w białym winie

 

Składniki na 4 porcje:

sprawiony kurczak

4 łki oleju

niepełna szklanka białego wina (200 ml)

2 pory

35 dag marchewki

15 dag pieczarek

1/4 l Rosołu drobiowego WINIARY

łka mąki ziemniaczanej

czek natki

l

pieprz

 

Kurczaka podziel na 8-10 części, oprósz solą i pieprzem, a następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Teraz podlej białym winem i duś 15 minut.

 

Marchewkę i pory pokrój na kawałki, po czym dodaj do mięsa. Podlej rosołem i duś 15 minut. Następnie dodaj pieczarki i duś jeszcze 5 minut. Przypraw solą i pieprzem. Mą ziemniaczaną rozprowadź zimną wodą, zagęść potrawę. Na koniec posyp całość posiekaną natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin