Chili drobiowe z kolorową papryką.rtf

(7 KB) Pobierz
Chili drobiowe z kolorow¹ papryk¹

Chili drobiowe z kolorową papryką

 

Składniki na 4 porcje:

50 dag filetów z kurczaka

cebula

3 papryki (około 50 dag)

2 peperoni

2 łki oleju

puszka fasoli kidney

mała puszka kukurydzy

łeczka Bulionu pieczony kurczak Instant WINIARY

łeczka sproszkowanej papryki

szczypta cukru

pół łeczki kolendry

2 ząbki czosnku

l, pieprz cayenne

po pół łeczki posiekanego szczypiorku i  natki pietruszki

 

Na początku opłucz, osusz i pokrój w kostkę mięso. Potem oczyść i posiekaj cebulę. Papryki i peperoni oczyść z gniazd nasiennych, następnie umyj i pokrój w paski lub krążki. Olej rozgrzej w dużym garnku i podsmaż na nim kawałki mięsa i cebulę. Dodaj pokrojoną paprykę i duś około 3 minut.

 

Do mięsa z papryką dodaj fasolę i kukurydzę razem z zalewą. Dopraw bulionem w proszku, papryką, cukrem i kolendrą. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, na koniec wlej pół litra wody.

 

Składniki dokładnie wymieszaj, całość duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 25 minut. Chili dopraw solą i pieprzem cayenne. Tuż przed podaniem gorą potrawę posyp posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin