przepis chleb z watykanu.docx

(15 KB) Pobierz

CHLEB z WATYKANU

 

Wyskrobać ze słoika do plastikowej miski wielkości wazy do zuby. Aby

chleb się udał należy przestrzegać zasad.

1) nie lubi metalu

2) należy mieszać drewnianą lub plast. łyżką

3) przechowywanie w temp. pokojowej

4) przykryć lnianą serwetką

Dzień 1. - chleb przyzwyczaić do otoczenia

Dzień 2. - mieszać drewnianą łyżką

Dzień 3. - nic

Dzień 4. - nic

Dzień 5. - karmić chleb dodając 1 szkl. mleka 1 szkl. cukru 1 szkl.

mąki

Dzień 6. - tylko mieszać

Dzień 7. - tylko mieszać

Dzień 8. - dodajemy to co w 5 dniu

Dzień 9. - tylko mieszać

Dzień 10. - dzielimy na 4 części 3 części rozdajemy dobrym ludziom.

Do 4 części dodajemy

4 jaja 2 łyżki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. oleju 3

łyżki cukru.

Mieszamy na jednolitą masę, wkładamy do formy pieczenie 30-50 minut

sprawdzamy patyczkiem

Chleb pochodzi z Watykanu i przynosi szczęście rodzinie. Pieczenie

chleba tylko raz. W życiu spełnią życzenie całej rodzinie.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin