Faszerowane pieczarki wege z grilla.docx

(122 KB) Pobierz

          Faszerowane pieczarki wege z grilla

 

Składniki

 

http://gotowanie.onet.pl/0

Odpowiednia ilość dużych (co najmniej 8 cm średnicy) pieczarek,

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2-3 strąki świeżej papryki, 100 g suchego ryżu, 1 cebula

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

100 g żółtego sera na sztucznej podpuszczce, 1 łyżka oleju sezamowego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 łyżka ciemnego sosu sojowego, sól, kilka kropel Tabasco.

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Z wyczyszczonych pieczarek usuwamy trzony i siekamy je. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Gotujemy ryż i studzimy go.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Wszystkie składniki mieszamy z sobą dodając starty na grubej tarce jarzynowej ser i takim farszem napełniamy kapelusze pieczarek.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/157eb7c593134dc215b8fe2e8573594e,3,12.jpg

http://gotowanie.onet.pl/0

Zapiekamy je na grillu, w piekarniku lub kombiwarze. Jeśli na grilu to warto owinąć grzyby w folie aluminiową i skrócić czas zapiekania do 15 min.

 

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

UWAGA - jest to danie wegetariańskie a wegetarianie nie konsumują serów wykonanych na naturalnej podpuszce.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin