Wieprzowina z ziemniakami.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
32138026 UNPDF
Wieprzowina z ziemniakami
Składniki:
1 kg ziemniaków
40 dag gotowanej wieprzowiny
4 średniej wielkości cebule
6 ziarenek białego pieprzu
6 ziarenek gorczycy
2 liście laurowe
2 łyżki masła
1 łyżeczka bulionu mięsnego w proszku
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta czarnego mielonego pieprzu
sól
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na niewielkie kawałki i gotować 20 minut w małej ilości
posolonej wody. Bulion mięsny rozprowadzić w 1/2 szklanki wody, dodać gorczycę,
pieprz, liście laurowe oraz gałkę muszkatołową; wszystko gotować 10 minut, następnie
przecedzić. Obraną cebulę pokroić w kostkę i gotować w wywarze aż do miękkości (ok.
10 minut). Pokrojone mięso włożyć do wywaru, aby nim nasiąkło (nie gotować!).
Ziemniaki odcedzić i dodać do wywaru. Przed podaniem do potrawy dodać masło i
odpowiednio doprawić do smaku.
Danie na: 4 osoby
Plik z chomika:
darek971
Inne pliki z tego folderu:
197 przepisy.zip
(1678 KB)
Smaczny Krążek 3000 Przepisów.rar
(134869 KB)
Kurczak i inne mięsa-Nowość.rar
(1093 KB)
Mięso - drób.rar
(954 KB)
DRÓB.zip
(6344 KB)
Inne foldery tego chomika:
a czyja p
Dieta
GERMAŃSKA NOWA MEDYCYNA
książki kucharskie(2)
kuchnia
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin