Kwaśnica po żywiecku.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
4243969 UNPDF
Kwaśnica po żywiecku
Składniki
75 dag kapusty kwaszonej, 80 dag schabu z kością, 25 dag
włoszczyzny, 2 cebule, 1 dag suszonych grzybów, ząbek
czosnku, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Schab, obraną włoszczyznę oraz grzyby zalać 6 szklankami wody i gotować na małym
ogniu pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z garnka i oddzielić od kości.
Kapustę i pokrojoną w kostkę cebulę udusić osobno w niewielkiej ilości wody. Ugotowane
grzyby pokroić w paski. Podzielony na porcje schab oraz pozostałe składniki włożyć do
odcedzonego wywaru, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, zagotować.
Podawać z ziemniakami. 100 g - 20 kcal.
Plik z chomika:
zzzcia
Inne pliki z tego folderu:
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Barszcz ukraiński.pdf
(30 KB)
Barszcz ukraiński 2.pdf
(34 KB)
Barszcz z uszkami.pdf
(32 KB)
Błyskawiczna zupa pomidorowa.pdf
(41 KB)
Inne foldery tego chomika:
= PRZEPISY =
✿Przepisy od was
Chleb
Ciasteczka
Dekoracja ciast
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin