Kurczak po indyjsku.txt

(1 KB) Pobierz
                8-10 kawa�k�w z kurczaka
		
� 		2 jab�ka winne i 2 �rednie cebule
		
� 		50 g ghee(topionego mas�a)
		
� 		200 ml s�odkiej �mietany
		
� 		2 �y�eczki przyprawy Garam Masala
		
� 		1 �y�eczka imbiru,1 1/2 �y�eczki kurkumy,li�� laurowy,s�l
		
� 		4 �y�ki m�ki,szczypta pieprzu Cayenne
		
� 		p� mango
		
� 		2 �y�ki wi�rk�w kokosowych i p�atk�w migda�owych

Kurczaka myjemy,suszymy papierowym r�cznikiem i solimy.
Cebule,mango i jab�ka obieramy i szatkujemy w kostk�.
M�k� mieszamy z 1/2 �y�eczki kurkumy i obtaczamy w tym kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy ghee i obsma�amy pa�ki ze wszystkich stron na z�oty kolor.
Wyjmujemy mi�so i na tym samym t�uszczu dusimy przez ok 7 minut cebul�,jab�ka i mango.
Mieszamy.Zag�szczamy sos �mietan� i przyprawiamy �y�eczk� kurkumy,
pieprzem Cayenne,przypraw� Garam Masala,imbirem.
Dodajemy li�� laurowy i usma�onego kurczaka i dusimy ca�o�� pod przykryciem ok 30 min.,
a� mi�so b�dzie mi�kie.
Na koniec do potrawy dodajemy wi�rki kokosowe i p�atki migda��w.
Mieszamy ca�o�� i chwilk� podgotowujemy. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin