8-10 kawa�k�w z kurczaka � 2 jab�ka winne i 2 �rednie cebule � 50 g ghee(topionego mas�a) � 200 ml s�odkiej �mietany � 2 �y�eczki przyprawy Garam Masala � 1 �y�eczka imbiru,1 1/2 �y�eczki kurkumy,li�� laurowy,s�l � 4 �y�ki m�ki,szczypta pieprzu Cayenne � p� mango � 2 �y�ki wi�rk�w kokosowych i p�atk�w migda�owych Kurczaka myjemy,suszymy papierowym r�cznikiem i solimy. Cebule,mango i jab�ka obieramy i szatkujemy w kostk�. M�k� mieszamy z 1/2 �y�eczki kurkumy i obtaczamy w tym kurczaka. Na patelni rozgrzewamy ghee i obsma�amy pa�ki ze wszystkich stron na z�oty kolor. Wyjmujemy mi�so i na tym samym t�uszczu dusimy przez ok 7 minut cebul�,jab�ka i mango. Mieszamy.Zag�szczamy sos �mietan� i przyprawiamy �y�eczk� kurkumy, pieprzem Cayenne,przypraw� Garam Masala,imbirem. Dodajemy li�� laurowy i usma�onego kurczaka i dusimy ca�o�� pod przykryciem ok 30 min., a� mi�so b�dzie mi�kie. Na koniec do potrawy dodajemy wi�rki kokosowe i p�atki migda��w. Mieszamy ca�o�� i chwilk� podgotowujemy.
roxi79