smaker_poleca_55_pomyslow_na_przetwory.pdf

(1571 KB) Pobierz
720864337 UNPDF
720864337.005.png
Smakerpl toserwismiłośnikówjedzeniaZnajdzieszwnimblisko13 tysięcyprzepisów
użytkownikóworazkulinarnetematyspecjalnepełneciekawostek,ciekawekonkursyz
atrakcyjnyminagrodamiiforum,gdzieporozmawiaszo gotowaniui nietylkoPonadtona
czaciespotkaszsięzeznanymikucharzami
RedaktorserwisuSmakerpl JoannaJagodzińska
Opracowanieprzepisów BartoszRumieńczyk
Projektokładki AgnieszkaŚliwińska
Składiłamanie BartoszRumieńczyk
Nadzórnadcałością StanisławMStanuch
Licencja
2
720864337.006.png 720864337.007.png
 
3
720864337.001.png
4
720864337.002.png
Światemzaczęłarządzićjesień
awrazzjesieniąmamy w kuchniach pełnię sezonu naprzetworyCoprawdapółkisklepoweaż
uginająsięodrozmaitychsłoikowychłakoci,tojednakdomoweprzetwórstwomasiędobrzei
corazchętniejdecydujemysięsięgnąćpowłasnysłoikNicdziwnego,wszakczyjestcośbardziej
domowego od piwniczki, lubspiżarnipełnejkiszonychogórków,konserwowychpapryk,dżemów,
kompotóworaznalewek?Ztej okazjiprzygotowaliśmykolejnądarmowąksiążkękucharskaTym
razempostanowiliśmypolecić 55pomysłównaprzetwory
W naszej książce przeczytacie o klasycznych pomysłach , które zdecydowaliśmy się nieco
odświeżyćTowarzysząimtakżenietypowepomysłynatypowewarzywa,takiejakrzodkiewki,
kalafiory,czycukiniePoświęcamytakżeuwagęinnymwarzywomorazowocomW drugim i
trzecim rozdzialepodsuwamypomysłynapomidory,czycebulki,azdrugiejstronynagruszkioraz
winogrona.
Ajakożeniewyobrażamysobierobieniazapasównazimębezdżemów,marmoladczypowideł,
czwartyrozdział poświęcamytemusłodkiemuzagadnieniuItakoboktruskawekirabarbaruoraz
śliwekipłatkówróżznalazłysięowoceegzotyczne
Kolejnyrozdział poświęconyzostałwcałościgrzybom,zarówno marynowanym, jak i kiszonym
orazsuszonymPogrzybachpostanowiliśmypoeksperymentowaćispróbowaćzamknąćróżne
smakiwsłoiczkachWtenotosposóbpowstałrozdział Misz-masz , wktórymznajdzieciegotowe
propozycje podaniakiszonychsałatek,mieszanekkoktajlowych,orazpewnegobardzolubianego
sera.
Po łączeniu różnych pomysłów postanowiliśmy przyjrzeć się temu, co kiszą, konserwują i
marynująnaświecieZrozdziału Egzotyka d owieciesięcototakiegojestkimchi,jakrobisięajwar,
atakżejakzakisićcytrynyPotylupomysłachnaprzetworynapewnoprzydasięszklaneczka
czegośorzeźwiającegoW kolejnym rozdziale podpowiadamyjakzamienićtruskawkiirabarbar w
pysznykompot,jakzożywićsmakklasycznegokompotuzjabłek,atakżejakugotowaćkompot
egzotyczny.
Adlatych,którzyimogą, ilubiąmamycośmocniejszegoW przedostatnim rozdziale podsuwamy
kilka sprawdzonych pomysłów na domowe nalewki Naszą darmową książkę kucharska
zamykamy pomysłaminawykorzystanieprzetworów Odprostych,alejakżepięknychkoreczków,
poprzezsałatkiażpozupę
WserwisieSmakerplzaśznajdziecie krótkikursprzygotowaniaprzetworów . Podpowiadamy
oparciuowłaśnieprzetworyOstatniosłowownaszymserwisienależydonalewek
Zapraszamydolekturyiżyczymysmacznego!
5
720864337.003.png 720864337.004.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin