Składniki na 8 osób:100 g czerwonej papryki100 g cukinii100 g pieczarek1 mała cebula100 g salami100 g gotowanej szynki1 ½ łyżki przyprawy do pizzy6 jajek200 g masła1 łyżeczka soli500 ml wody1 kostka drożdży1 łyżeczka cukru500 g mąkiPrzygotowanie:Rozdrobnić warzywa i kiełbasę w Szefie Kuchni. Wymieszać z przyprawą do pizzy i odstawić. Ubić masło o temperaturze pokojowej z jajkami i dodać sól. Podgrzać wodę, aż będzie letnia i rozpuścić w niej drożdże i cukier. Dodać do masy z masła i jaj, wymieszać z mąką. Na koniec połączyć z mieszanką warzyw i wędlin. Pozostawić przykryte ciasto do wyrośnięcia na około 30 minut, potem jeszcze raz wymieszać. Rozgrzać gofrownicę, nasmarować tłuszczem i upiec gofry z małych porcji ciasta. Doskonale smakują z dodatkiem zielonej sałaty.
Drukuj przepis
igla111