Ciasto z mrożonymi truskawkami
Składniki
BISZKOPT 4 jajka1/2 szklanki cukru1/2 szklanki mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA łyżeczka cukru pudru 2 truskawkowe serki homogenizowane 5 opakowań galaretki truskawkowej 1/2kg mrożonych truskawek opakowanie okrągłych biszkoptów
1. Białka ubijamy. Ciągle ubijając, dodajemy cukier, żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 min. w 180*C.2. Rozpuszczamy 2 galaretki w 3 szklankach wody. Truskawki rozmrażamy, miksujemy z serkami. Wlewamy tężejącą galaretkę i mieszamy. Wylewamy na biszkopt i schładzamy.3. Rozpuszczamy pozostałe galaretki. Na masę wykładamy biszkopty, zalewamy tężejącymi galaretkami. Odstawiamy do chłodnego miejsca do stężenia.
ireg73