Ciasto z mrożonymi truskawkami.docx

(11 KB) Pobierz

Ciasto z mrożonymi truskawkami

 

Składniki

BISZKOPT
4 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 MASA
 łyżeczka cukru pudru
 2 truskawkowe serki homogenizowane
 5 opakowań galaretki truskawkowej
 1/2kg mrożonych truskawek
 opakowanie okrągłych biszkoptów
 

1. Białka ubijamy. Ciągle ubijając, dodajemy cukier, żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 min. w 180*C.
2. Rozpuszczamy 2 galaretki w 3 szklankach wody. Truskawki rozmrażamy, miksujemy z serkami. Wlewamy tężejącą galaretkę i mieszamy. Wylewamy na biszkopt i schładzamy.
3. Rozpuszczamy pozostałe galaretki. Na masę wykładamy biszkopty, zalewamy tężejącymi galaretkami. Odstawiamy do chłodnego miejsca do stężenia.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin